🚚INGYENES SZÁLLÍTÁS 15 990 Ft feletti online vásárlás esetén! A termékeket a kézhezvételtől számított 100 napon belül visszaküldheti nekünk.

Hogyan válasszunk férfi inget?


Az ing a férfias elegancia szimbóluma, amely nemcsak különleges alkalmakra vehető fel, hanem tökéletesen illeszkedik a hétköznapi megjelenéshez is. A férfi ruhatár központi eleme, melyből számos modell létezik. A szabástól, a gallér formájától, az ujjak hosszán és a színeken át, a hátoldal kidolgozásáig, nem csoda, ha elveszve érezzük magunkat... Íme a 4 legfontosabb tippünk, amelyek segítségével hatékonyan választhatja ki azt az inget, amelyet imád majd viselni!
Kockás férfi ing
Kockás férfi ing

1. Találja meg a testalkatához illő szabást

A testhezálló szabás alkalmas a „V”-alakú felsőtesttel rendelkező, azaz széles vállú és vékony derekú férfiak számára, de a testhezálló szabás azoknak is megfelelő, akiknek „I”-testalkatuk van, keskeny vállakkal és lapos hassal.

Egy testhezálló szabású ing szorosan illeszkedik kétoldalt, anélkül, hogy szorítana, és kiemeli a vállakat. A testhez simuló vagy karcsú szabás a vállakat és a törzset hangsúlyozza, viszont passzosabb, korlátozva a karkivágás szélességét.

A regular szabásnak is nevezett egyenes szabás a legklasszikusabb a férfi ingszabások közül. Nem követi a felsőtest vonalait. Laza és kényelmes, leggyakrabban ilyen az alkalmi ingek szabása. Könnyen viselhető, alkalmazkodik a legtöbb testalkathoz, bár jobban megfelel a széles vállú férfiak számára. Gyakran 2 kényelmi redő van a hátulján, ez könnyedebb mozgást tesz lehetővé.

Egyenes vagy testhezálló szabás, az ing varrásainak mindenképp a vállcsont szintjén kell lenniük. Felülről a 3. gombnál vagy a kar felemelésekor nem érezhet feszülést.
Testhezálló ing
Testhezálló ing
Mao galléros ing

2. Francia gallér, amerikai gallér vagy mao gallér?


A gallér kiválasztása nagyon fontos, mert segít egyensúlyban tartani alakját. A francia gallér (klasszikus) hosszítja a kerek arcot és rövid nyakat, ugyanakkor a legtöbb embernek jól áll. Még hosszabb az amerikai gallér vagy pólógallér, aminek gombok rögzítik a csúcsait. Minden arcot megnyújt, jobb elkerülni, ha Önnek eleve hosszúkás az arcformája! Nyakkendő nélkül és kabát alatt egyszerre sikkes és laza megjelenést kelt. Határozottan modern és mai stílust kölcsönöz az állógallér vagy mao gallér, amely népszerű a fiatalok körében. Ha megfelelő méretű a gallér, két vagy három ujj befér a nyak és a gallér közé.

3. Hosszú ujjú vagy rövid ujjú?


A hosszú ujjú ingek rajongói hajlamosak csak ezekre esküdni! Mindenhez passzolnak, még egy elegáns kabáthoz is! És az ingujjak lerövidítéséhez egyszerűen föl kell hajtani az alkaron... Röviden: a hosszú ujjú ing kötelező darab a férfi ruhatárban, jó ha van több is, különböző színekben és stílusokban.

Ugyanakkor a rövid ujjú férfi ing a férfi nyári ruhák klasszikusa. Persze, nyakkendővel nem hordjuk! Elsősorban hétköznapi ruhadarab, nyitott gallérral hordható. Gyakran van rajta zseb, például szemüveg elhelyezésére. A rövid ujjú ingek egyes modelljei oldalhasítékkal rendelkeznek, így a nadrágon kívül is viselhetőek.

Rövid ujjú ing
Hosszú ujjú ing
Flanel ing

4. Puha, könnyen kezelhető anyagok


Az anyag kiválasztása az ing második kényelmi kritériuma. A farmernadrágokhoz hasonlóan a farmeringek is a férfi ruhatár klasszikusának számítanak, robusztusságuk és puhaságuk miatt kedvelik őket.
A puplin, amilyen könnyű és vékony, ideális mindennapi viseletre. Könnyen tisztán tartható, megvan az az előnye is, hogy nagyon puha. Az elasztánnal dúsított ingek szövete sztreccshatást nyújt, így még nagyobb kényelmet biztosít – ami nagyon jól érzékelhető, ha széles mozdulatokat teszünk.
Más anyagok is rendelkeznek ilyen minőséggel, mint például a flanel, amelyet télen előnyben részesítünk puhasága és melegsége miatt.
 
Nyáron a domborított anyag vagy a krepp különösen friss és könnyű. Tisztántartásuk is nagyon egyszerű, mivel nem igényelnek vasalást.

5. Egyszínű vagy mintás?


Egyszínű, csíkos, virágos vagy a nélkülözhetetlen kockás ing... váltogassa őket a stílusának megfelelően! A hibák elkerülése érdekében a fehér ing továbbra is elengedhetetlen az univerzális eleganciához. Az életteli megjelenés érdekében merjen élénk színű ingeket viselni! Különösen alkalmasak a napsütéses napokra.
Kék kockás ing
Mintás ing
Mintás ing
Mintás ing

6. Részletek az egyediség kedvéért


A hétköznapokban könnyű variálni megjelenését a stílusrészletekkel játszva. Például a rövid ujjú farmeringen a chambray anyagú visszahajtások tengerész stílusú sikket kölcsönöznek, míg a hosszú ujjú ingen a könyökbetétek sportos jelleget adnak az öltözékének. Vegye figyelembe a mellkason lévő szitanyomott mintákat is, amelyek fokozzák az eleganciát és stílusossá teszik megjelenését. Ami a vállon lévő visszahajtásokat illeti, ezek pilóta vagy szafari stílust kölcsönöznek.

Inspirálódjon választékunkból!

Olvasson tovább!

    Válassza ki a méretét