🚚INGYENES SZÁLLÍTÁS 15 990 Ft feletti online vásárlás esetén! A termékeket a kézhezvételtől számított 100 napon belül visszaküldheti nekünk.

Férfiaknak: Hogyan öltözködjön az alkatának megfelelően?

„Milyen a testalkatom?” Ezt a kérdést talán már Ön is feltette magának. Minden férfinak megvan a maga testalkata. Ennek ellenére a különböző testalkattípusok 4 nagy csoportba sorolhatók: „H” testalkat, „O” testalkat, „V” testalkat és „A” testalkat. Tippjeink segítségével megtudhatja, melyik testalkat típusba tartozik és mire figyeljen a ruhaválasztásnál, hogy kiemelje a legelőnyösebb és elfedje a kevésbé előnyös testrészeit. A testalkatának megfelelő ruhák akár karcsúbbá vagy magasabbá tehetik. A nadrágok esetében például minden a szabáson múlik. Olvassa végig javaslatainkat!
Image

A „H” testalkat jellemzői és a hozzá legjobban illő ruhák


Testalkata a H betűre hasonlít, vagyis a vállai körülbelül olyan szélesek, mint a csípője.
Az alakja inkább kissé hosszúkás, kevésbé hangsúlyos derékkal. A férfi „H” testalkatnak ezek a ruhák állnak a legjobban: leginkább a vállakat kissé kiemelő, az alakját hangsúlyozó felsők. Ahhoz, hogy a csípője keskenyebbnek tűnjön, válasszon egyenes vagy szűk szabású, testhezálló (slim fit)  nadrágot, lehetőleg sötétebb színben. Felsőrész gyanánt válasszon testhezálló pólókat vagy mellényeket, illetve testhezálló ingeket. Ha elég bátor a színekhez, válasszon nyomott mintával ellátott vagy keresztben csíkos modelleket. A csónaknyakú, V-nyakú vagy sálgalléros darabok tökéletesen illenek a testalkatához.

Az „O” testalkat jellemzői és a hozzá legjobban illő ruhák


Testalkata ovális, az O betűre hasonlít,
vagyis a vállai és a medencéje egyforma szélesek, míg a mellkasa kissé szélesebb és erősebb. Íme néhány öltözködési tipp, hogy milyen ruhák állnak a legjobban az „O” testalkatúaknak. Érdemes arra összpontosítania, hogy kiemelje a vállait. Ne viseljen túl széles vagy túl szűk nadrágot, helyette az egyenes szabású férfi nadrágok az ideálisak. Válasszon olyan testhezálló ingeket vagy pulóvereket, amelyek hangsúlyozzák a vállát. Kerülje az erős, élénk színeket, a nagy mintákat és a csillogó anyagokat, amelyek túlságosan felhívnák a figyelmet a csípőjére. A függőleges csíkok és a V-kivágású felsők tökéletesen alkalmasak arra, hogy karcsúbbnak tűnjön az alakja.
Image
Image

A „V” testalkat jellemzői és a hozzá legjobban illő ruhák


Ha a testalkata a V betűre, vagyis egy fordított háromszögre hasonlít
, az azt jelenti, hogy a vállai sokkal szélesebbek, mint a csípője és a dereka. Tipikusan ilyen az úszók vagy az izomerősítő edzéseket végző, sportos férfiak testalkata. Sokan ezt az alakot tartják az ideális férfi testalkatnak. Kövesse az alábbi öltözködési tippeket, hogy megtalálja a „V” testalkathoz ideális ruházatot. A „V” testalkatot egyébként „Y” testalkatnak is nevezik. A sportos testalkat hangsúlyozásához a szűk ruházat a legjobb, de nem szabad túl testhezállónak lennie. Az Ön esetében a vállak hangsúlyozása egyértelműen nem szükséges. Izmos lábak esetén a normál, klasszikus (regular) szabású nadrág a legjobb választás, esetleg a félig szűkített (semi-slim) fazon. A meglehetősen vékony lábú férfiak merész, élénk színeket is viselhetnek. Felsőrész gyanánt alkalmasak a testhezálló, kerek nyakú pólók vagy teniszingek. A testhezálló vagy enyhén testhezálló ingek is tökéletesen állnak a „V” testalkatúaknak. Arra azonban ügyeljen, hogy mindezek ellenére a gombolás ne legyen túlságosan szűk vagy szoros. A kerek nyakú pulóverek vagy melegítőfelsők ideálisak, a magas nyakú modelleket azonban javasolt inkább mellőznie.

Az „A” testalkat jellemzői és a hozzá legjobban illő ruhák


Testalkata háromszög alakú, az A betűhöz hasonló,
vagyis a dereka és a csípője szélesebb, mint a vállai. Ez általában a kissé erősebb, nagyobb termetű férfiakra jellemző. Ezeknek a férfiaknak összességében kissé kerekebb a testalkatuk. Ha vásárláskor szem előtt tartja a következő öltözködési tippeket, biztosan talál az Ön számára előnyös ruhadarabokat. Az „A” testalkat célja, hogy a ruhák segítségével némileg megfordítsa az arányokat, azaz a vállakat szélesebbnek, a csípőt keskenyebbnek láttassa. A nadrágok esetében válasszon a normál, klasszikus (regular) vagy enyhén kiszélesedő aljú (bootcut) szabást. Kerülje a feltűnő öveket, ne hívja fel a figyelmet a derekára. Felső gyanánt válasszon csónaknyakú vagy V-kivágású pólókat vagy pulóvereket. Ha keresztben csíkos modellt választ, ügyeljen arra, hogy a csíkok a mellkas felső részén legyenek. Az ing egyenes szabású legyen, és lazán, a nadrágba nem betűrve viselje.
Image
Ezekkel a tippekkel biztosan könnyebben eligazodik majd a férfi ruhák vásárlása során. Végül ne feledje: nincsenek abszolút igazságok, a legfontosabb mindig az, hogy jól érezze magát a ruhájában!

    Válassza ki a méretét

      Frissítettük a méreteinket, hogy megkönnyítsük a választást. Rendelés előtt tekintse meg !