🚚INGYENES SZÁLLÍTÁS 15 990 Ft feletti online vásárlás esetén! A termékeket a kézhezvételtől számított 100 napon belül visszaküldheti nekünk.

Tavaszi gardróbrendszerezés

Néha előfordul, hogy az ember nem tud mit mondani a következő kérdésre: „Mit vegyek fel?” Ez nem feltétlenül azért van, mert tényleg nincs semmi megfelelő a ruhásszekrényben, hanem inkább azért, mert a szekrény tartalma rosszul van összeállítva és túlságosan tele van, ami miatt az ember könnyen elveszíti a fonalat. Az eredmény: automatikusan azt fogja meg, ami éppen elöl van és figyelmen kívül hagyja, hogy valójában milyen nagy választék áll rendelkezésre. Bemutatunk egy egyszerű, praktikus megoldást a gardróbrendszerezéshez. Tegyen rendet a ruhái között! Ez átválogatást, szortírozást, átrendezést és végül ruhaadományozást jelent.

Tippek a gardróbrendszerezéshez: tegye rendbe gardróbját gyorsan és hatékonyan 4 lépésben!

1. lépés: Szánjon időt arra, hogy átnézze a szekrényei és komódjai tartalmát

Ez elsőre banálisan hangzik, de fontos, hogy a válogatás valóban jól átgondolt legyen és Ön elégedett legyen a végeredménnyel. Mert az elhamarkodott döntések nem mindig a legjobbak, ha használt ruhákról van szó. Gyakran akad a kezébe egy-egy olyan darab, amit már nem szeret és meg akar tőle válni. Később rábukkan egy másik ruhadarabra, ami valójában jól passzolna az előzőhöz. Ilyen esetben kár lenne, ha már kidobta volna. Tehát határozottan, de ne elhamarkodottan járjon el, ha rendet szeretne rakni a gardróbjában.
Image

2. lépés: Hogyan válogassam szét és rendezzem a ruháimat?

Mielőtt belevág, beteheti a kedvenc zenéjét, ez jó hangulatot és kellő lendületet teremt. Ürítse ki a szekrények és a komódok tartalmát, lehetőleg az ágyra.
Rendezze a ruhákat 3 csoportba:

A - Ruhák, amelyeket biztosan meg akar tartani.
B - Sérült, hibás ruhák: megpróbálhatja saját maga kijavítani a kisebb hibákat vagy akár elviheti őket egy szabóságba és megkérdezheti, hogy érdemes-e megjavíttatni.
C - Olyan ruhadarabok, amelyek már nem jók ránk vagy kimentek a divatból: ezeket a ruhákat vagy leadhatja a használtruha-leadással foglalkozó helyszínek bármelyikén, megpróbálhatja elajándékozni vagy eladni a közösségi felületeken keresztül.
Ha nem biztos benne, hogy egy nadrág, egy pulóver vagy egy dzseki menjen-e vagy maradjon, csak próbálja fel, így jobban tudni fogja, melyik kupacba való az adott darab. Ha néhány kedvenc modell az idő múlásával túl kicsivé vagy túl naggyá vált, még mindig megtarthatja arra az esetre, ha később változnának méretei. De ezeknél a daraboknál is szigorúnak és őszintének kell lennie önmagához, különben a válogatás átcsap újrahasznosításba.

3. lépés: Hogyan tegyek rendet a gardróbomban? – Rendrakási tippek

Ki akarja minden reggel az egész ruhatárát átkutatni, hogy megtalálja az adott naphoz illő ruhadarabot? Szabadítson fel helyet és tegyen rendet a gardróbjában azáltal, hogy szétválogatja a nyári és a téli ruhákat. Ezután az évszaknak megfelelően rendezi el a darabokat. Hová tegye őket? Több lehetősége is van. Például gurulós tárolófiókokba vagy dobozokba az ágy alá, amelyeket bútorboltokban vagy akár barkácsáruházakban is megvásárolhat. Vagy találjon neki helyet a szekrény tetején. Előfordulhat, hogy van egy pincéje, ahol például síruhákat, parkákat és meleg pulóvereket tárolhat. Még egy tipp ezzel kapcsolatban: a pincében tárolt ruhákat védje a molyok ellen! Ehhez rendszerint bármelyik szupermarketben talál megfelelő termékeket.
Image
Image

4. lépés: Helytakarékos és áttekinthető ruhásszekrény – A gardrób helyes újrarendezése

Az előkészítésnek köszönhetően a szekrényben és a komódban most már elegendő hely van ahhoz, hogy a ruháit áttekinthetően és könnyen hozzáférhető módon rendezze el. Ez adja a gardróbon belüli rend alapját. A tippünk: ne spóroljon a vállfákkal, például úgy, hogy több ruhadarabot egymásra ráakaszt. Használjon minden inghez külön vállfát! Rendszerezéskor csoportosítsa az  ingeket, zakókat, dzsekiket és nadrágokat rendeltetés/alkalom szerint pl. irodai viselet, szabadidő, sport, különleges alkalmak vagy tegye egy helyre a zakókat a hozzájuk illő nadrágokkal együtt ugyanarra a vállfára. Ehhez speciális vállfák kaphatóak. Készítsen külön kupacokat a különböző pólóknak: pl. póló aláöltözéshez, rövid ujjú pólók, hosszú ujjú pólók, sportolásra szánt pólók. A nyakkendők, övek és kiegészítők számára használjon külön vállfát, hogy áttekinthetően tárolja őket. A zoknikat és alsónadrágokat is szétválogathatja eltérő fiókokba a különböző tulajdonságok szerint. 1 fiók a titokzokniknak, 1 fiók a sportzokniknak és 1 fiók a mindennapok során használt zokniknak – így tökéletesen áttekinthető az összes.
A rendszerezés és az átgondolt rendrakás végén egy kisebb csodában lehet része: egy csapásra megtalálhatja, amit keres, és lesz elég helye az új, divatos ruháknak és szetteknek is. Vessen egy pillantást az új kollekcióinkra, biztosan talál benne egy-két darabot, amellyel szívesen kiegészítené a ruhatárát! Amikor a következő szezonváltás alkalmával előveszi az elraktározott ruháit az ágy alól, a szekrényből vagy a pincéből, mosson át egyszer mindent, hogy újra friss illatuk legyen. Ruhamosással és -ápolással kapcsolatos tippjeinket itt találja.

    Válassza ki a méretét

      Frissítettük a méreteinket, hogy megkönnyítsük a választást. Rendelés előtt tekintse meg !