🚚INGYENES SZÁLLÍTÁS 15 990 Ft feletti online vásárlás esetén! A termékeket a kézhezvételtől számított 100 napon belül visszaküldheti nekünk.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő puffer kabátot?

Eldöntötte, hogy idén beszerez egy puffer dzsekit? Nagyszerű ötlet, de hogyan válasszuk ki a megfelelőt? Mi a különbség a pehely kabát és a steppelt kabát között? Érdemes egy könnyű, vékony darab mellett dönteni? Milyen költségekre érdemes számítani? A következőkben minden fontos információt megosztunk a puffer kabátról!
Puffer kabát

Vékony vagy vastag puffer kabát?

A vastag puffer kabátok meleg, jól szigetelő télikabátok. Ezek a puffer kabátok vízlepergető hatásuknak köszönhetően ideálisak hideg és esős időben is.
Figyelem, nem minden puffer kabát vízlepergető! A vékony puffer kabátokat könnyű vagy ultrakönnyű kabátoknak is nevezik. Nagyon divatosak, ám ezek átmeneti kabátoknak minősülnek, kevésbé párnázottak és kevésbé melegek. Inkább az átmeneti szezon enyhébb hőmérsékletére lettek kitalálva, de télen kabát alatt is viselhetők. Ráadásul könnyebb mozogni bennük és ideálisak a fizikai tevékenységekhez.

Tollkabát vagy szintetikus kabát?

A pehely- és tollkabátok a legmelegebbek, legkönnyebbek, legkompaktabbak és a leginkább légáteresztők. Ideálisak a téli mínuszok idején! Viszont ezek a rendkívül meleg férfi kabátok egyben a legdrágábbak is és nem vízlepergetőek! Nedves állapotban elveszítik teljes szigetelőképességüket. Sportolás közben pedig hamar túl melege lehet bennük. A szintetikus, gyakran párnázott puffer kabátok a legkeresettebbek. Sokkal alacsonyabb áron kaphatók, ellenállóak és kellemes viseletet biztosítanak. Ha vízlepergető kabátot keres, ez a jó választás, hiszen jól bírják az esőt és gyorsan száradnak. Ráadásul még nedvesen is melegen tartanak. Összességében tehát nagyon könnyen karbantarthatók.
Puffer kabát
Puffer mellény

Valóban hasznos egy puffer mellény?

Azok a férfiak, akik kipróbálnak egy puffer mellényt, más néven bodywarmert, általában rajongókká válnak. Bár nem tud versenyezni egy puffer kabáttal a tél közepén, amikor alacsony a hőmérséklet, de a mellény tökéletes választás átmeneti évszakban vagy enyhe tél idején. A puffer mellénynek 3 nagy előnye van. Nagyon praktikus, mert egyszerűen felvehető pulóverre. Hatékony, mert azonnal felmelegít. Rendkívül kényelmes, mert páratlan könnyedséget biztosít. Mozoghat, barkácsolhat, kertészkedhet benne anélkül, hogy mozgásában akadályozná. Ráadásul, ha egy vékonyabb modellt választ, akkor könnyedén viselheti kabát alatt, plusz védőrétegként. Végül, további előnye, hogy nagyon divatos is!
Most már készen áll a télre! Várják a síutak és erdei séták! Vigyázzon új puffer kabátjára, így a következő szezonban is használhatja! Ha pedig további tanácsokat keres férfi ruházat, stílus és öltözködés kapcsán, fedezze fel milyen tavaszi-őszi átmeneti kabátokkal érdemes felszerelkeznie!

    Válassza ki a méretét

      Frissítettük a méreteinket, hogy megkönnyítsük a választást. Rendelés előtt tekintse meg !