🚚INGYENES SZÁLLÍTÁS 15 990 Ft feletti online vásárlás esetén! A termékeket a kézhezvételtől számított 100 napon belül visszaküldheti nekünk.

Útmutató polárpulóverek tisztításához

A poláranyag nemcsak kényelmes, meleg és nagyon kellemes viselet, hanem az egyik legkönnyebben tisztántartható textil is. Mint minden ruhadarabnál, itt is tanácsos elolvasni és betartani a címkén található utasításokat. Általánosságban azonban elmondható: a poláranyag nagyon egyszerűen kezelhető, csak néhány hibás lépést érdemes elkerülni.
Image
Image

Gyors és problémamentes mosás!

A poláranyag könnyen tisztítható. Legyen szó polárruházatról, kiegészítőkről, plédekről vagy takarókról, mindegyik nagyon jól bírja a gépi mosást 30°C-on, néha akár 40°C-on is. Kerülni kell a túl erős centrifugálást. Annak érdekében, hogy a polár a lehető leghosszabb ideig újszerű állapotban maradjon, azt tanácsoljuk, hogy kifordítva mossa ki enyhe, fehérítőszerek nélküli mosószerrel!
Image
 

Elkerülendő hibák

Ne adja be a poláranyagot vegytisztítóba száraz mosásra: drága, és szigorúan nem ajánlott! Kerülje az öblítő vagy lágyító használatát is! Ezek a szerek elzárják a polárszálat, amely üreges szerkezetű, és így csökkentik annak szigetelőerejét. Ha lágyítani szeretnénk az anyagot, adhatunk egy kis fehér ecetet az öblítővízhez.

Expressz szárítás vasalás nélkül!

Ellentétben a kötött anyagokkal vagy sok más, télre tervezett meleg textíliával, a polárnak megvan az az előnye, hogy gyorsan szárad. Ez azért jó, mert a poláranyagnak szabad levegőn kell száradnia. Így szárítva kifogástalan lesz. És igen, a polár nem vasalható! Egy munkával kevesebb!

Se vasalás, se szárítógép

Ne tegye a polárt a szárítógépbe, mert ez a polárszálak összeszűkülését okozhatja, plusz könnyen összemehet emiatt a ruha. Hasonlóképpen, ne vasalja ki! Ez nemcsak, hogy nem szükséges, de ráadásul tönkre is teheti az anyagot.

Mi a teendő, ha a polár kibolyhosodik?

Sok poláranyag bolyhosodásgátló kezelésen esik át, idővel azonban a dörzsölés és a gyakori mosás hatására, elkezdhet bolyhosodni. Ebben az esetben, ha nem akarja a bolyhokat egyenként eltávolítani, óvatosan fésülje át vagy kefélje át a polárt egy finom fésűvel vagy egy állatszőrt eltávolító kefével. Más eszközök, amelyeket szintén jó bolyhosodás eltávolítónak bizonyulnak? A ragadós henger, a bolytalanító gép vagy a borotva. Azonban mindenképpen ügyeljen rá, hogy használat közben ne sértse fel a polár felületét!

Hogyan tartsa frissen a polárt?

Ha a polár nem koszos, de enyhe izzadságszagot áraszt, akassza fel egy fogasra egy félig nyitott ablak közelében. Ez legtöbbször elegendő lesz. A poláranyag esetében fontos, hogy a mosás öblítő nélkül történjen és ne túl meleg hőmérsékleten. Így elkerülhető, hogy mosás után büdös legyen a ruha. Ha mégis kellemetlen szagot tapasztal, az ecetes ruhamosás a megoldás. Egy liter hideg vízhez adjon egy csésze ecetet, majd áztassa be az anyagot.
Image
Ha további ruhaápolási tippeket keres, olvassa el cikkünket, melyben hasznos információkat talál makacs ruhafoltok eltávolításához.

Inspirálódjon választékunkból!

    Válassza ki a méretét

      Frissítettük a méreteinket, hogy megkönnyítsük a választást. Rendelés előtt tekintse meg !