0,00
🚚INGYENES SZÁLLÍTÁS 15 990 Ft feletti online vásárlás esetén!
-15% kedvezmény az ingekre a 25604 promóciós kóddal! 🚚INGYENES SZÁLLÍTÁS 15 990 Ft feletti online vásárlás esetén!

Útmutató polárpulóverek tisztításához

A poláranyag nemcsak kényelmes, meleg és nagyon kellemes viselet, hanem az egyik legkönnyebben tisztántartható textil is. Mint minden ruhadarabnál, itt is tanácsos elolvasni és betartani a címkén található utasításokat. Általánosságban azonban elmondható: a poláranyag nagyon egyszerűen kezelhető, csak néhány hibás lépést érdemes elkerülni.

Gyors és problémamentes mosás!

A poláranyag könnyen tisztítható. Legyen szó polárruházatról, kiegészítőkről, plédekről vagy takarókról, mindegyik nagyon jól bírja a gépi mosást 30°C-on, néha akár 40°C-on is. Kerülni kell a túl erős centrifugálást. Annak érdekében, hogy a polár a lehető leghosszabb ideig újszerű állapotban maradjon, azt tanácsoljuk, hogy kifordítva mossa ki enyhe, fehérítőszerek nélküli mosószerrel!
 

Elkerülendő hibák

Ne adja be a poláranyagot vegytisztítóba száraz mosásra: drága, és szigorúan nem ajánlott! Kerülje az öblítő vagy lágyító használatát is! Ezek a szerek elzárják a polárszálat, amely üreges szerkezetű, és így csökkentik annak szigetelőerejét. Ha lágyítani szeretnénk az anyagot, adhatunk egy kis fehér ecetet az öblítővízhez.

Expressz szárítás vasalás nélkül!

Ellentétben a kötött anyagokkal vagy sok más, télre tervezett meleg textíliával, a polárnak megvan az az előnye, hogy gyorsan szárad. Ez azért jó, mert a poláranyagnak szabad levegőn kell száradnia. Így szárítva kifogástalan lesz. És igen, a polár nem vasalható! Egy munkával kevesebb!

Se vasalás, se szárítógép

Ne tegye a polárt a szárítógépbe, mert ez a polárszálak összeszűkülését okozhatja, plusz könnyen összemehet emiatt a ruha. Hasonlóképpen, ne vasalja ki! Ez nemcsak, hogy nem szükséges, de ráadásul tönkre is teheti az anyagot.

Mi a teendő, ha a polár kibolyhosodik?

Sok poláranyag bolyhosodásgátló kezelésen esik át, idővel azonban a dörzsölés és a gyakori mosás hatására, elkezdhet bolyhosodni. Ebben az esetben, ha nem akarja a bolyhokat egyenként eltávolítani, óvatosan fésülje át vagy kefélje át a polárt egy finom fésűvel vagy egy állatszőrt eltávolító kefével. Más eszközök, amelyeket szintén jó bolyhosodás eltávolítónak bizonyulnak? A ragadós henger, a bolytalanító gép vagy a borotva. Azonban mindenképpen ügyeljen rá, hogy használat közben ne sértse fel a polár felületét!

Hogyan tartsa frissen a polárt?

Ha a polár nem koszos, de enyhe izzadságszagot áraszt, akassza fel egy fogasra egy félig nyitott ablak közelében. Ez legtöbbször elegendő lesz. A poláranyag esetében fontos, hogy a mosás öblítő nélkül történjen és ne túl meleg hőmérsékleten. Így elkerülhető, hogy mosás után büdös legyen a ruha. Ha mégis kellemetlen szagot tapasztal, az ecetes ruhamosás a megoldás. Egy liter hideg vízhez adjon egy csésze ecetet, majd áztassa be az anyagot.
Ha további ruhaápolási tippeket keres, olvassa el cikkünket, melyben hasznos információkat talál makacs ruhafoltok eltávolításához.