ūüéÖ V√°s√°roljon 25% extra kedvezm√©nnyel 15 000 Ft feletti rendel√©stŇĎl a 25830 prom√≥ci√≥s k√≥ddal!ūüöö INGYENES SZ√ĀLL√ćT√ĀS 15 990 Ft feletti online v√°s√°rl√°s eset√©n!

10 tipp, hogyan távolítsuk el a foltokat a ruhákból

El√©g egy rossz helyen l√©vŇĎ folt √©s t√∂bb√© m√°r nem meri hordani kedvenc ruhadarabj√°t? Ne hagyja, hogy ruh√°ja egy folt miatt a szemetesben v√©gezze! √ćme n√©h√°ny j√≥l bev√°lt praktika 10 gyakori foltt√≠pus elt√°vol√≠t√°s√°ra, mindenki sz√°m√°ra rendelkez√©sre √°ll√≥ term√©kekkel!

A foltok elt√°vol√≠t√°sa elŇĎtt

B√°rmilyen foltot is kezd el kezelni, mindig fontos fejben tartani a k√∂vetkezŇĎket:
  • MielŇĎtt neki l√°tna a folttiszt√≠t√°snak √≥vatosan t√°vol√≠tsa el a lehetŇĎ legt√∂bb szennyezŇĎanyagot, an√©lk√ľl, hogy sz√©tkenn√©, p√©ld√°ul nedvsz√≠v√≥ pap√≠rral;
  • Soha ne vigyen fel forr√≥ vizet a foltra, mert a hŇĎ megk√∂theti azt;
  • A lehetŇĎ leghamarabb kezelje a foltot, mielŇĎtt t√ļls√°gosan megsz√°radna √©s teljesen beleragadna a sz√°lakba.
Image

Kávé- vagy teafolt

Egy ügyetlen mozdulat ébredéskor vagy egy kávézó teraszán és az ing, amit nemrég vásárolt, máris foltos. Annak érdekében, hogy ez a bosszúság csak egy rossz emlékké váljon, dörzsölje át a foltot citromlével, mielŇĎtt a ruhadarabot a mosógépbe teszi. Tuti tipp a kavéfolt eltávolítására!

Csokoládéfolt

ElŇĎször óvatosan dörzsölje át az anyagot hideg folyó víz alatt. Amennyiben a folt továbbra sem tŇĪnt el egészen, folytassa a dörzsölést körkörös mozdulatokkal egy fehér ecettel átitatott ruhával.

Image

ElszínezŇĎdött ruhanemŇĪ

A világoskék póló, amit a bordó nadrágjával mosott ki, rózsaszín foltokkal tele került elŇĎ a gépbŇĎl! Ne essen pánikba, egy egyszerŇĪ babérlevél fŇĎzettel visszaállíthatja ruhái eredeti színét. Tegyen kb. 10 babérlevelet egy fazék forrásban lévŇĎ vízbe, és fŇĎzze amíg a víz jól el nem színezŇĎdik a levelektŇĎl (legalább egy órát hagyja benne). Ezután távolítsa el a babérleveleket. Áztassa be a foltos ruhadarabot a fŇĎzetbe, idŇĎnként keverje meg fakanállal. Miután a víz teljesen lehŇĪlt, vegye ki a ruhát és a foltok már el is tŇĪntek. Végül mossa ki géppel a ruhadarabot a szokásos programon.

Image

Rágógumi

Nincs kellemetlenebb, mint amikor egy rágógumi ragad a ruhájába, és jól a szálak közé szorul... Nincs ok az aggodalomra, a rágógumi eltávolítása ruhából nem lehetetlen feladat! EgyszerŇĪen dörzsölje át a területet egy jégkockával, amíg a hideg hatására a rágógumi megkeményedik. Ha lehetŇĎsége van rá, 1 órára közvetlenül a fagyasztóba is helyezheti a ruháját. Ezután egy kés pengéjével lefejtheti a rágógumi maradványait.
 

Izzadságfolt

Az inge kifogástalan lenne, ha a hóna alatt nem lennének ezek a csúnya foltok... Ezek kiküszöbölésére kenje be ingét fehér ecettel és/vagy citromlével. Hagyja hatni egy órán át gépi mosás elŇĎtt.
Image

Vörösbor folt

Ha még nem telt el sok idŇĎ a folt keletkezése óta, dörzsölje be fehér ecettel és hideg vízzel vagy szénsavas vízzel. Amint teheti, mossa ki a ruhát, lehetŇĎleg mosógépben, és elŇĎzetesen tegyen mosószert a foltra. Felejtse el a sót, amely csak a tannint hátrahagyó folyadékot képes felszívni. A bor színét adó tannin, pedig továbbra is ott fog maradni az ingén vagy a pólóján… Ha a vörösborfolt több órás, kenje be a foltos ruhát egy kevés fehérborral. Ezután azonnal mossa ki mosógépben.

Tintafolt

Nem meglepŇĎ, ha a tanév elején tintafoltok jelennek meg… Tintafolt eltávolítása egyszerŇĪen. Dörzsölje be a foltos ruhadarabot hideg tejjel, majd áztassa tejbe legalább 30 percig, amíg a tinta meg nem színezi a folyadékot. Ezután mossa ki a ruhadarabot a mosógépben a szokásos módon.

Paradicsomszósz folt és színes ételfoltok

Okos dolog, ha mindig van mosószappan a szekrényében! Hogy miért? Könnyen ellenŇĎrizheti, ha véletlenül összekenné új pólóját bolognai szósszal. Nedvesítse meg a foltot hideg vízzel, majd dörzsölje be Marseille szappannal. Ezután csak öblítse ki hideg vízzel.

    Válassza ki a méretét