🚚INGYENES SZÁLLÍTÁS 15 990 Ft feletti online vásárlás esetén! A termékeket a kézhezvételtől számított 100 napon belül visszaküldheti nekünk.

10 tipp, hogyan távolítsuk el a foltokat a ruhákból

Elég egy rossz helyen lévő folt és többé már nem meri hordani kedvenc ruhadarabját? Ne hagyja, hogy ruhája egy folt miatt a szemetesben végezze! Íme néhány jól bevált praktika 10 gyakori folttípus eltávolítására, mindenki számára rendelkezésre álló termékekkel!

A foltok eltávolítása előtt

Bármilyen foltot is kezd el kezelni, mindig fontos fejben tartani a következőket:
  • Mielőtt neki látna a folttisztításnak óvatosan távolítsa el a lehető legtöbb szennyezőanyagot, anélkül, hogy szétkenné, például nedvszívó papírral;
  • Soha ne vigyen fel forró vizet a foltra, mert a hő megkötheti azt;
  • A lehető leghamarabb kezelje a foltot, mielőtt túlságosan megszáradna és teljesen beleragadna a szálakba.
Image

Kávé- vagy teafolt

Egy ügyetlen mozdulat ébredéskor vagy egy kávézó teraszán és az ing, amit nemrég vásárolt, máris foltos. Annak érdekében, hogy ez a bosszúság csak egy rossz emlékké váljon, dörzsölje át a foltot citromlével, mielőtt a ruhadarabot a mosógépbe teszi. Tuti tipp a kavéfolt eltávolítására!

Csokoládéfolt

Először óvatosan dörzsölje át az anyagot hideg folyó víz alatt. Amennyiben a folt továbbra sem tűnt el egészen, folytassa a dörzsölést körkörös mozdulatokkal egy fehér ecettel átitatott ruhával.

Image

Elszíneződött ruhanemű

A világoskék póló, amit a bordó nadrágjával mosott ki, rózsaszín foltokkal tele került elő a gépből! Ne essen pánikba, egy egyszerű babérlevél főzettel visszaállíthatja ruhái eredeti színét. Tegyen kb. 10 babérlevelet egy fazék forrásban lévő vízbe, és főzze amíg a víz jól el nem színeződik a levelektől (legalább egy órát hagyja benne). Ezután távolítsa el a babérleveleket. Áztassa be a foltos ruhadarabot a főzetbe, időnként keverje meg fakanállal. Miután a víz teljesen lehűlt, vegye ki a ruhát és a foltok már el is tűntek. Végül mossa ki géppel a ruhadarabot a szokásos programon.

Image

Rágógumi

Nincs kellemetlenebb, mint amikor egy rágógumi ragad a ruhájába, és jól a szálak közé szorul... Nincs ok az aggodalomra, a rágógumi eltávolítása ruhából nem lehetetlen feladat! Egyszerűen dörzsölje át a területet egy jégkockával, amíg a hideg hatására a rágógumi megkeményedik. Ha lehetősége van rá, 1 órára közvetlenül a fagyasztóba is helyezheti a ruháját. Ezután egy kés pengéjével lefejtheti a rágógumi maradványait.
 

Izzadságfolt

Az inge kifogástalan lenne, ha a hóna alatt nem lennének ezek a csúnya foltok... Ezek kiküszöbölésére kenje be ingét fehér ecettel és/vagy citromlével. Hagyja hatni egy órán át gépi mosás előtt.
Image

Vörösbor folt

Ha még nem telt el sok idő a folt keletkezése óta, dörzsölje be fehér ecettel és hideg vízzel vagy szénsavas vízzel. Amint teheti, mossa ki a ruhát, lehetőleg mosógépben, és előzetesen tegyen mosószert a foltra. Felejtse el a sót, amely csak a tannint hátrahagyó folyadékot képes felszívni. A bor színét adó tannin, pedig továbbra is ott fog maradni az ingén vagy a pólóján… Ha a vörösborfolt több órás, kenje be a foltos ruhát egy kevés fehérborral. Ezután azonnal mossa ki mosógépben.

Tintafolt

Nem meglepő, ha a tanév elején tintafoltok jelennek meg… Tintafolt eltávolítása egyszerűen. Dörzsölje be a foltos ruhadarabot hideg tejjel, majd áztassa tejbe legalább 30 percig, amíg a tinta meg nem színezi a folyadékot. Ezután mossa ki a ruhadarabot a mosógépben a szokásos módon.

Paradicsomszósz folt és színes ételfoltok

Okos dolog, ha mindig van mosószappan a szekrényében! Hogy miért? Könnyen ellenőrizheti, ha véletlenül összekenné új pólóját bolognai szósszal. Nedvesítse meg a foltot hideg vízzel, majd dörzsölje be Marseille szappannal. Ezután csak öblítse ki hideg vízzel.

    Válassza ki a méretét