🚚INGYENES SZÁLLÍTÁS 15 990 Ft feletti online vásárlás esetén! A termékeket a kézhezvételtől számított 100 napon belül visszaküldheti nekünk.

Mit jelentenek a mosási szimbólumok a ruhák címkéin?

Milyen hőmérsékleten kell mosni? Hogyan kell vasalni? Lehet-e szárítógépben szárítani? Megannyi kérdés, amit feltesz magának, és amelyekre ugyanakkor választ talál minden Atlas For Men ruhadarabja címkéjén. Amellett, hogy megkönnyítik mindennapjait és időt takarítanak meg, a mosási jelzések azzal az előnnyel is rendelkeznek, hogy segítenek meghosszabbítani ruhái élettartamát, és hozzájárulnak a környezetünk védelméhez. Elmagyarázzuk, mit jelentenek a ruha belső részébe varrt címkén szereplő piktogrammok, hogy tudja, hogyan kell megfelelően mosni, szárítani és vasalni kedvenc ruháit!


A különböző mosási szimbólumok

A ruhák megfelelő ápolásához mindenekelőtt a mosási címkék megértése szükséges. A mosási szimbólumok mindig a megengedett maximális hőfokot és a legnagyobb centrifugálási sebességet jelzik, ezért az alacsonyabb hőmérsékleten történő mosás és vasalás engedélyezett. A kevésbé intenzív mosóprogramok lehetővé teszik az energiafogyasztás csökkentését, így Ön nemcsak pénzt takaríthat meg, hanem csökkenheti a környezetre gyakorolt hatását is.
Image
Image

Kézi mosás vagy gépi mosás?

A mosógép szimbóluma a mosási hőmérséklet jelzését is tartalmazhatja: 20°,30°,40°,50°,60°. A mosókádat szimbolizáló piktogramok alatt egy vagy kettő vonal is látható. Az egyvonalas jelzés kímélő programot jelöl mérsékelt centrifugálással. Két vonal esetén pedig még kíméletesebb programra van szükség, mely az előzőnél is alacsonyabb fordulatszámon centrifugál.

Klórozás és vegytisztítás

Vegytisztítást csak vegytisztítók végezhetnek, mert ehhez a folyamathoz speciális mosógép szükséges, amely a víztől eltérő oldószert használ. Az Atlas For Men ruhái nem igényelnek ilyenfajta tisztítást, ruháink 100%-a otthon mosható.
Image

Mi a megfelelő szárítási és vasalási hőmérséklet?

A vasalásnál anyagtól függően kell változtatni a hőmérsékletet. A szárításnál pedig bizonyos anyagokat és textileket nem szabad szárítógépben szárítani, mint például a zsugorodásra érzékeny, kötött pamutot, a gyapjút, amely esetleg nemezelődhet, a hőérzékeny selymet vagy akrilt, és a gyűrődésre hajlamos függönyöket.
Image

    Válassza ki a méretét