🚚INGYENES SZÁLLÍTÁS 15 990 Ft feletti online vásárlás esetén! A termékeket a kézhezvételtől számított 100 napon belül visszaküldheti nekünk.

Hogyan lehet jól kombinálni a színeket

Amint visszatér a tavasz, előkerülnek a színes ruhadarabok! A nők általában szívesebben öltöznek merészebb színekbe, a férfiak azonban gyakran jobban tartanak az élénkebb szettektől. Félnek attól, hogy divatbakit követnek el. Ez a cikk ezért különösen Nekik szól, de a Hölgyek számára is hasznos lehet. Ismerje meg tanácsainkat és meglátja, hogy a színek megfelelő összehangolása nem is olyan bonyolult, mint elsőre tűnik!
3 alapszín

Az alapszabályok:

1/ A férfi ruhatár 3 alapszín köré épül: szürke, kék (tengerkék) és barna. Ezek az alapszínek és variációik – kékesszürke, homokszín, teveszín, bézs – szinte bármilyen színhez jól passzolhatnak. Ez különösen igaz a szürkére.

2/ A divathibák elkerülése érdekében soha ne kombináljon 3-nál több színt ugyanazon öltözékben. Ennél több szín kombinálása kockázatos, ezért határozottan nem ajánlott! Ha nem szokott színes ruhákat hordani, kezdje azzal, hogy egyszerűen párosítson egy semleges színt (a 3 híres alapszín közül az egyiket) egy kicsit merészebb színnel.

Társítsa a színeket hiba nélkül!

A színek társításának megértéséhez a legegyszerűbb a színkörrel kezdeni. Ha egyszer maga elé képzeli, minden egyszerűbbé válik.
Spárujte farby podľa kolesa farieb
A színkör a következőkből áll:

3 alapszín: piros, kék és sárga.
3 másodlagos szín 2 alapszín keverékéből: lila, narancs és zöld.
6 harmadlagos szín, amelyet 1 alapszín és 1 másodlagos szín keverésével kapunk:  pirosasnarancs, sárgásnarancs, pirosaslila, kékeslila, kékeszöld és sárgászöld.


Válassza a színátmeneteket!

Kezdésképpen, különösen, ha nem biztos döntésében, válasszon színátmeneteket. A legegyszerűbb és legbiztonságosabb színátmenetek azok, amelyek egyetlen szín különböző árnyalataiból állnak (világosabb, kevésbé világos vagy sötét). Ahogy nő az önbizalmunk, annál inkább tesztelhetünk más összeállításokat is. Például egy merészebb szín kombinálható semlegesebb színátmenetekkel. Például: narancssárga trikó világoskék inggel és sötétkék nadrággal. A kontrasztos hatás érdekében használjon komplementer színeket. Hogyan lehet felismerni őket? Egyszerű: ezek azok a színek, amelyek egymással szemben helyezkednek el a színkörön.

Összefoglalva:

1/ Könnyedén kombinálhat egy semleges színt egy élénkebbel.
2/ Az élénk színeket lehetőleg kisebb mennyiségben jelenítse meg az öltözékében.
3/ Ha 1 semleges és 2 markánsabb színt szeretne kombinálni, gondoskodnia kell ezek összhangjáról. Erre alkalmasak a színárnyalatok!

A végső szó az Öné: próbálja ki!

Most, hogy ismer néhány alapvető szabályt, már tesztelheti is őket! Továbbá nem szabad elfelejteni, hogy bizonyos színek csodálatosan passzolnak a sötétbarna hajhoz, de sokkal kevésbé a világos szőkéhez, és fordítva. A hajunk színe, az arcbőrünk és a személyiségünk is nagyban befolyásolja az összhatást! De valószínűleg már ismeri az Önhöz illő színeket. Ha kétségei vannak, végezzen egy kis közvélemény-kutatást maga körül!

Fedezze fel további stílustanácsadó cikkeinket: „A sportos stílus elengedhetetlen összetevői Férfiaknak”.

    Válassza ki a méretét

      Frissítettük a méreteinket, hogy megkönnyítsük a választást. Rendelés előtt tekintse meg !