🚚INGYENES SZÁLLÍTÁS 15 990 Ft feletti online vásárlás esetén! A termékeket a kézhezvételtől számított 100 napon belül visszaküldheti nekünk.

Hogyan öltözködjön az alkatának megfelelően? - Hölgyeknek

Mindannyian szeretnénk, ha bármit viselhetnénk, de a való életben, ami egyeseknek jól áll, az nem feltétlenül megfelelő másoknak. Használja ki, amit az anyatermészet adott Önnek és hangsúlyozza legelőnyösebb oldalát! Derítse ki milyen típusú testalkattal rendelkezik – A, V, H, O, X vagy 8 – és öltözködjön annak megfelelően!
A testalkat

„A” testalkat

„A” testalkata van, ha a válla keskenyebb, mint a csípője. Ezt a testalkatot gyakran kis mellbőség, markáns derék, széles csípő és kerek fenék jellemzi. Ezért azt tanácsoljuk, hogy a tekintetet inkább a keblekre, mint a csípőre irányítsa, hogy harmonizálja alakját.

Ruhadarabok, amelyek jól állnak Önnek:

A felső kiválasztásakért érdemes előnyben részesítenie a széles gallérokat, csónak, szögletes vagy V-nyakkivágást. A bő ujjú, fodros és rojtos ingek tökéletesen állnak Önnek. A testhezálló kabátok és a vállbetétek strukturálják alakját. Ha szereti a mintákat és a színeket, bátran viselje őket! Minden szín és motívum megengedett. Azonban az alsó kiválasztásakor legyen visszafogott: egyenes vagy kiszélesedő szabású nadrágok és szoknyák, empire vagy trapéz szabású ruhák, mind legyen egyszínű és sötétebb árnyalatú, mint a felsőtesten viselt darabok.

„H” testalkat

Ön H testalkattal rendelkezik, ha válla és a medencéje egy vonalban van és a dereka kevésbé markáns. Ezt a fajta alakot gyakran vékony derék jellemzi, ami kis keblekkel és nem túl nagy fenékkel társul. Az Ön számára érdemes a nőiességét néhány trükkel kiemelnie.

Ruhadarabok, amelyek jól állnak Önnek:

Felsőnek válasszon lágy esésű és szellős anyagú blúzokat, V-nyakkivágást teltebb keblek esetén, ellenkező esetben pedig inkább kerek nyakkivágást. Alulra gyakorlatilag bármit megengedhet magának: rövidnadrágot, egyenes, széles vagy slim nadrágot  (inkább alacsony derekú modellt hátsó zsebekkel ellátva, hogy hangsúlyozza a fenekét), szoknyát és rövid vagy hosszú ruhákat! Egyszerűen kerülje a magas derekú modelleket, a bő ruházatot, valamint az öveket vagy redőket a derék vonalában.
H testalkat
O testalkat

„O” testalkat

Ön „O” testalkattal rendelkezik, ha molett forma jellemzi. Kevésbé markáns a dereka, teltek a keblei és a csípője. Érdemes kerülnie a túl szoros vagy túl széles ruhákat, a fényes vagy redős anyagokat.

Ruhadarabok, amelyek jól állnak Önnek:

A lágy esésű és rugalmas, hosszú ujjú vagy háromnegyedes ujjú fölsők, a csinos szögletes nyakkivágások vagy még inkább az áthajtott dekoltázs nagyon jól állnak Önnek. Alsó résznek hordjon egyenes és lágy esésű, magas derekú nadrágot vagy akár bootcut vagy flare szabású modellt magassarkúval, hogy nyújtsa alakját. Részesítse előnyben a térdig érő vagy éppen térd alatti szoknyákat és ruhákat. Elsősorban a karcsúsító, sötét árnyalatokat, az egyszínű ruhadarabokat keresse és dobja fel a szettet erős és színes kiegészítőkkel.

„8-as” testalkat

Önnek 8-as testalkata van, ha karcsú a dereka, van néhány domborulata, valamint telt a keble és széles a csípője.

Ruhadarabok, amelyek jól állnak Önnek:

A testhezálló szabás kiemeli vékony derekát, az áthajtós nyakkivágás érvényesülni hagyja kebleit, csakúgy mint a csinos nyakkivágások (szögletes, kerek, szív alakú vagy V-alakú). Alsónak választhat magas derekú, egyenes szoknyát, egyenes, cigaretta szabású vagy akár bootcut nadrágot. Kerülje azonban a buggyos tunikákat, a redős szoknyát és a túl bő ruházatot.
8-as testalkat
V testalkat

„V” testalkat

Önnek „V” testalkata van, ha a válla szélesebb, mint a csípője. A dereka, a csípője és a lábai karcsúbbak, mint a felsőteste, függetlenül attól, hogy telt keblei vannak-e vagy sem. A cél az, hogy kiemelje lábait, illetve a kebleit a vállak szélességének optikai csökkentésével.

Ruhadarabok, amelyek jól állnak Önnek:

Felsőrésznek válasszon lágy esésű és szellős topokat és tunikákat V- vagy kerek nyakkivágással, testhezálló kabátokat, melyek kiemelik derekát. Másrészt kerülje a fűzőket, a vékony pántokat vagy a csónak nyakkivágást. Továbbá Önre várnak a lágy esésű és kiszélesedő rövid vagy hosszú szoknyák, a flare farmernadrágok, melyek rendkívül sikkesek magassarkúval, a sortok, melyek megmutatják csinos lábait és természetesen a kis trapézruhák.

„X” testalkat

Ön X testalkatú, ha azonos szélességű a válla és a csípője, valamint vékony a dereka. Szerencséje van, nyugodtan eleresztheti a fantáziáját! Néhány ruha azonban különösen jól áll Önnek.


Ruhadarabok, amelyek jól állnak Önnek:

Keblei kiemeléséhez válasszon kicsi, nőies, testhezálló felsőket, amelyek hangsúlyozzák formáit és homokóra alakját: áthajtós nyakkivágás, csinos V-dekoltázs, lágy esésű vagy fűzős top… minden illik Önhöz! Az alsó kiválasztásakor ugyanaz a helyzet: engedje el fantáziáját!! A magas derekú, testhezálló nadrágok vagy szoknyák nagyszerűen kiemelik majd alakját.
X testalkat
Természetesen ezek a tippek csak alapot jelentenek ruhavásárláskor. Ösztönözhetik arra, hogy új szabásvonalakat próbáljon ki vagy útmutatást adnak a választásban. Mindannyian egyediek vagyunk, különböző genetikával születtünk és nem kell ragaszkodnunk 100%-ig ezekhez a testalkatokhoz. Bízzon önmagában, az Önhöz illő ruha mindenekelőtt az, amiben szépnek és magabiztosnak érzi magát és amely kifejezi a személyiségét!

Ha további stílustanácsokra vágyik, fedezze fel A női ruhatár nélkülözhetetlen darabjai”  című cikkünket.

    Válassza ki a méretét

      Frissítettük a méreteinket, hogy megkönnyítsük a választást. Rendelés előtt tekintse meg !